Razpis za raziskovalne sodelavce (m/ž) s področja družboslovja ali humanistike

RAZPIS ZA RAZISKOVALNE SODELAVCE (M/Ž) S PODROČJA DRUŽBOSLOVJA ALI HUMANISTIKE

Slovenski raziskovalni inštitut (SLORI) v Trstu išče raziskovalne sodelavce (m/ž) s področja družboslovja ali humanistike, ki se raziskovalno ukvarjajo s slovensko skupnostjo v Italiji, njeno družbeno strukturo, funkcijo v sklopu njenega naselitvenega in družbenega prostora, njenih razvojnih procesov na družbenem, kulturnem, političnem, gospodarskem, pravnem in izobraževalnem področju, medetničnih odnosov, identitetnih in jezikovnih praks ter komunikacije. Raziskovalna zanimanja se lahko osredinjajo tudi na druge manjšinske študije, ki vsebujejo primerjavo s slovensko skupnostjo v Italiji ali so pomembne za razumevanje slovenske stvarnosti v Italiji.

Kandidati (m/ž) morajo ustrezati enemu izmed spodnjih profilov:

  • raziskovalec (m/ž) z zaključenim doktoratom znanosti;
  • doktorski študent (m/ž);
  • kandidat (m/ž), ki se namerava vpisati na doktorski študij v letu 2019.

Kandidati morajo predstaviti predlog raziskovalnega projekta (dolg naj bo največ 3.500 znakov s presledki), povezanega z zgoraj omenjenimi temami, ki bi ga radi izvajali v okviru delovnega razmerja na SLORI-ju. Predlagani raziskovalni projekt je lahko predstavljen v obliki podoktorskega projekta ali nadgradnje doktorske disertacije (če je kandidat že doktor znanosti), doktorskega projekta (če je kandidat vpisan na doktorski študij), načrta doktorskega projekta (če se kandidat namerava vpisati na doktorski študij v letu 2019) ali v drugih oblikah.

Za vse profile se zahtevajo:

  1. visokošolska izobrazba (vsaj diploma druge bolonjske stopnje ali diploma štiriletnih študijskih programov ali predbolonjski magisterij);
  2. odlično znanje (stopnja: J1) slovenskega jezika, dobro znanje (stopnja: B2) italijanskega in angleškega jezika;
  3. poznavanje teoretskih in praktičnih vidikov dela na področju, za katero se kandidat prijavlja;
  4. sposobnost dela v skupini, strokovna samostojnost, prilagodljivost, komunikativnost in samoiniciativnost.

Poleg specifičnega raziskovalnega dela je predvidena tudi pomoč pri organizaciji, koordinaciji in izvedbi javnih dogodkov in projektov.

Predvidena je zaposlitev enega (1) kandidata (m/ž) s pogodbo za določen čas (12 mesecev) s skrajšanim delovnim urnikom (60-odstotna zaposlitev) in z možnostjo podaljšanja pogodbe. Delovno razmerje bo predvidoma sklenjeno februarja 2019.

Kandidate (m/ž) vabimo, da nam na e-naslov info@slori.org pošljejo svoj življenjepis (CV) v Europass obliki in v slovenskem jeziku, predlog raziskovalnega projekta ter izpolnjen prijavni obrazec. Prijave zbiramo do 14. 1. 2019.

Prejete vloge, življenjepise in predloge raziskovalnih projektov bo pregledala strokovna komisija. Komisija lahko po potrebi pred izborom opravi razgovor s kandidati (m/ž) ali jih prosi za dodatne informacije oziroma dokazila. Vsi kandidati (m/ž) bodo obveščeni o rezultatih razpisa. SLORI si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega izmed prijavljenih kandidatov.

Dodatne informacije: info@slori.org.

Obveščamo vas, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, hranili in obdelovali v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta. Posamezniki s prijavo na ta razpis privolijo v obdelavo osebnih podatkov za namene, ki so potrebni za izvedbo razpisnih postopkov in za oblikovanje kadrovskih evidenc.

Povežite se z nami

Bodite vedno v stiku z nami - naročite se na e-novice Slovenskega raziskovalnega inštituta.

vpiši se