Zaupati čez mejo

Aplikativni projekt, financiran iz Izrednega razpisa za izvedbo celovitega programa za ovrednotenje in širitev rabe slovenščine (67.e in 74. odstavek 7. člena D. Z. 25/2017)

Nosilec projekta: Kinoatelje
Partnerji: SLORI, SKGZ, Università degli Studi di Udine, Università degli Studi di Trieste – Dipartimento di Scienze Politiche e Sociali, Sociologia 2020
Odgovoren za SLORI: dr. Devan Jagodic
Obdobje izvajanja projekta: 2018-2019

V okviru projekta je SLORI sodeloval pri uredniškem postopku izdaje zbornika prispevkov, ki so bili predstavljeni na posvetu Fiducia oltre il confine. La visione di Darko Bratina tra società e politica / Zaupati čez mejo. Vizija Darka Bratine med družbo in politiko dne 20. oktobra 2017 v Gorici ob 20. obletnici smrti sociologa, raziskovalca, nekdanjega ravnatelja Slovenskega raziskovalnega inštituta. prof. Darka Bratine. Presečišča številnih zanimanj in sledi, ki jih je Darko Bratina zapustil v različnih okoljih, so bila priložnost, da se ponovno vzamejo v premislek pogledi, ki so danes še vedno živi, izzivalni in perspektivni tako na lokalni kot na širši in čezmejni ravni. Zbornik je izšel leta 2019 v dvojezični obliki.

Povežite se z nami

Bodite vedno v stiku z nami - naročite se na e-novice Slovenskega raziskovalnega inštituta.

vpiši se