Spletno srečanje Narodni manjšini v čezmejnem prostoru

Letni dogodek Programa sodelovanja V-A Italija – Slovenija 2014–2020 z naslovom Narodni manjšini v čezmejnem prostoru bo potekal 9. decembra 2021, od 10.00 do 13.15.

Srečanje organizira SVRK, Regionalna pisarna Štanjel – Slovenska info točka v sodelovanju z Organom upravljanja programa.
Cilj dogodka je poudariti pomen čezmejnega programa, ki spodbuja inovativnost, okoljsko trajnost in izboljšanje kakovosti življenja državljanov v regijah ob italijansko-slovenski meji ter izboljšanje skladnega razvoja čezmejnega območja.
V kratkem promocijskem filmu ter okrogli mizi bodo prikazani cilji in dosežki projektov, ki so bili že izvedeni oz. so še v izvajanju. Predstavljeno bo uspešno sodelovanje narodnih manjšin v čezmejnem prostoru ter manjšin na obeh straneh meje.
Na okrogli mizi bo sodelovala tudi raziskovalka Slovenskega raziskovalnega inštituta Zaira Vidau in predstavila projekta EDUKA in EDUKA 2.

Ob zaključku dogodka bodo razglašeni tudi zmagovalci fotografskega natečaja “OD ALP DO JADRANA: KRIŽIŠČE BIOTSKE RAZNOVRSTNOSTI IN KULTUR“.
Udeležba na srečanju je brezplačna, za izvedbo spletnega dogodka bo uporabljena aplikacija ZOOM.
Zbiranje prijav poteka do 6. decembra do 12.ure, in sicer se lahko prijavite z e-prijavnico, ki jo najdete na povezavi:

https://www.ita-slo.eu/sl/vse-novice/events/annual-event-2021-letni-dogodek-programa-interreg-italija-slovenija

Povežite se z nami

Bodite vedno v stiku z nami - naročite se na e-novice Slovenskega raziskovalnega inštituta.

vpiši se