Sklop predavanj v okviru projekta Večine spoznavajo manjšine

9. marca 2007, Koper. Slovenski raziskovalni inštitut v sodelovanju z Italijansko Unijo iz Kopra bo od 10.40 do 12.20 na poklicnem zavodu J. Linussio v Tolmeču predstavil projekt “Večine spoznavajo manjšine”….

Projekt spada v program Interreg IIIA Italija-Slovenija 2000-2006 in predvideva vrsto predavanj o Slovencih v Italiji ter italijanih v Sloveniji in na Hrvaškem, ki potekajo na višjih oz. srednjih šolah in univerzah v pokrajinah Trst, Gorica in Videm ter v občinah Koper, Izola in Piran. Namenjena so mladim večinskega prebivalstva na obeh straneh meje.

Naslednji predstavitvi bosta 12. in 13. marca od 12.20 do 14.00 na Srednji ekonomski šoli v Kopru. 13. marca bodo od 15.30 do 17.15 v okviru predmeta geografija manjšin in meje o projektu govorili tudi na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Partnerji projekta so še Obalna samoupravna skupnost italijanske narodnosti in Italijanski center za promocijo, kulturo, izobraževanje in razvoj “Carlo Combi” iz Kopra v Sloveniji ter Slovenska kulturno-gospodarska zveza, Svet slovenskih organizacij in Združenje prijateljev časopisa Isonzo/Soča v Italiji.

Povežite se z nami

Bodite vedno v stiku z nami - naročite se na e-novice Slovenskega raziskovalnega inštituta.

vpiši se